Pirelli Cinturato Winter 2 – legjobb téli gumiabroncs

Az új Pirelli Cinturato Winter 2-t az Auto Bild és a Tyre Seeker nemzetközi kiadványok egyaránt a legjobb téli gumiabroncsnak ítélték, ugyanakkor a Tyre Reviews szaküzlet is “ajánlottnak” minősítette.

Pirelli Cinturato Winter 2 – Auto Bild

Az Auto Bild 56 gumiabroncsot választott 215/55 R17-es méretben a 2022-es téli szuperteszthez. A szokásos kezelhetőségi, fékezési és aquaplaning biztonsági teszteket elvégezve a magazin értékelte a legjobb 20 gumiabroncsot havas, nedves és száraz körülmények között egyaránt. A hatékonyságot is mérték, beleértve a kopást és a gördülési ellenállást. A Pirelli Cinturato Winter 2 kiváló teljesítményének köszönhetően “példaértékű” értékelést kapott. Az Auto Bild szerint: “A Pirelli Cinturato Winter 2 meggyőző, sokoldalú teljesítményt mutatott, nagyon jó futásteljesítménnyel, magas hatékonysággal, pontos kezelhetőséggel nedves utakon és jó aquaplaning tulajdonságokkal.”

Pirelli Cinturato Winter 2 – Tyre Seeker

A Tyre Seeker szaklap öt téli gumiabroncsot tesztelt 215/55 R17-es méretben havas útvonalon. A kezelhetőséget, a hófékezést, a havas oldalirányú tapadást és a havas tapadást vizsgáló tesztsorozat végén a Pirelli Cinturato Winter 2-t hirdették ki győztesnek a teljesítmény, a könnyű vezetés és a vezetési élmény egyensúlyának köszönhetően.

Pirelli Cinturato Winter 2 – Tyre Reviews

Végül a Tyre Reviews kilenc különböző, 225/45 R17-es méretű téli gumiabroncsot szerelt fel egy Volkswagen Golfra, és egy hóval borított úton tesztelte őket, hogy felmérje a különböző objektív és szubjektív paramétereket. A Pirelli Cinturato Winter 2 hatékonynak és biztonságosnak bizonyult és a legmagasabb elismerést érdemelte ki. A magazin “a legszórakoztatóbb” gumiabroncsnak nevezte, amely minden időjárási körülmény között ideális. Kiváló a hókezelésben, a nedves és a száraz kezelhetőségben.

Pirelli cinturato Winter 2

Pirelli Scorpion

A Scorpion termékcsaláddal együtt a Cinturato abroncsok egy olyan család részét képezik, amely a nyári, téli és négyévszakos termékeknek köszönhetően egész évben kiszolgálják az igényeket. A Pirelli a közelmúltban megújította a teljes termékcsaládot, hogy magába foglalja a company “Eco-Safety Design” megközelítésével kifejlesztett technológiákat, amelyek ugyanazon terméken belül ötvözik a biztonságot és a fenntarthatóságot. A Pirelli Cinturato Winter 2 és a Pirelli Scorpion Winter 2 – egy kifejezetten SUV-khoz tervezett téli gumiabroncs – ennek a fejlesztésnek az eredménye, számos közös jellemzővel rendelkeznek, amelyek különösen hatékonnyá teszik őket alacsony hőmérsékleten. A legfontosabb közös újítás a Pirelli 3D sipe technológia. Ezek a lamellák a futófelület kopásával változnak, lineárisról cikk-cakk mintázatra váltva, amely garantálja a tapadást száraz, nedves és havas felületeken a gumiabroncs teljes élettartama alatt. Mindkét gumiabroncs megkapta a neves német tanúsítványt, a TÜV SÜD jelzést, amely a téli abroncsok közötti kategóriaelsőt jelzi.

Milyen gumit vegyek? Részletes útmutató új gumi vásárláshoz

Gyakori kérdés: milyen gumit vegyek? Nem véletlen, a gumi vásárlás során sok szempontot kell mérlege
2022.12.06 15:07

Bridgestone Turanza Eco gumiabroncsok a Skoda Enyaq IV-hez

A Bridgestone egyedi Turanza Eco gumiabroncsokat fejleszt a Škoda Enyaq iV elektromos SUV-hez A Škod
2022.12.05 13:37

Continental WinterContact TS870 kitűnő eredmény az ADAC teszten

ADAC 2022-es téli gumiabroncstesztjein a Continental WinterContact TS870 kitűnő eredménnyel végzett.
2022.11.29 14:27

Mit kell a gumiabroncsokon ellenőrizni?

Mit kell a gumiabroncsokon ellenőrizni? Melyek a gumi hibára utaló leggyakoribb jelek? Miről ismerhe
2022.11.25 12:36

Pirelli Cinturato Winter 2 – legjobb téli gumiabroncs

Az új Pirelli Cinturato Winter 2-t az Auto Bild és a Tyre Seeker nemzetközi kiadványok egyaránt a le
2022.11.22 14:40

Gumiabroncsgyártás: miből készül a gumiabroncs?

Miből készül a gumiabroncs? Melyek a gumiabroncsgyártás legfontosabb lépései? Ilyen és ehhez hasonló
2022.11.18 14:10